Jedna od aktivnosti u kojoj su deca uživala jeste pravljenje vulkana. Deca su bila potpuno angažovana i zaista uzbuđena nakon uspešno završenog eksperimenta. Možda neki i znaju za ovaj atraktivni eksperiment prilikom koga nastaje pena, ali šta predstavlja ta pena, zašto se i kada stvara, samo su neka od pitanja na koja će odgovor imati fantastična nauka.

U ovom eksperimentu, nauka koja objašnjava pojavu pene je hemija. Pored hemije, u laboratoriji Naučne kuhinjice rade se eksperimenti kojima se dalje objašnjavaju pojmovi iz oblasti fizike i biologije. Naši mali naučnici uče šta je magnetizam, koja agregatna stanja postoje, čemu služi mikroskop, kako nastaje struja i mnoge druge korisne lekcije.

Šta roditelji mogu da očekuju?

Vaše dete možda neće znati strogu definiciju hemijske reakcije, ali će znati da je prepozna, kako nastaje i na koji način da je razlikuje od fizičke promene.

Ovakav pristup pruža mogućnost da deca efikasnije uče, pamte važne informacije i povećava svest o njihovom prirodnom okruženju.

Sreća dece je naša motivacija!

Ono što nas u najvećoj meri motiviše za rad sa decom jeste upravo sreća koju primetimo nakon uspešno izvedenog eksperimenta i tačnog odgovora za kojim se tragalo. Velike misli malih naučnika i pažnja koju nam poklanjaju na svakom zajedničkom druženju stvaraju neiscrpni izvor inspiracije koja oplemenjuje naš rad, doprinosi kvalitetu i stalnom usavršavanju programa.

cxcxc

No Comments

x