Naučna kuhinjica je franšiza namenjena naučnom opismenjavanju dece u ranom uzrastu kroz koncept implementacije inovativnih i kreativnih metoda za usvajanje znanja. Program je osmišljen tako da nauku učini pristupačnom i uzbudljivom, pružajući potpuno novu spoznaju prirodnih fenomena i istovemeni podsticaj logičkog mišljenja i zaključivanja.

Svesni značaja nauke za kognitivni razvoj dece, želimo da program dopre do što većeg broja korisnika. Kako bismo u tome uspeli, želimo da svoje iskustvo, stručnost, inovativnost i veštine podelimo sa ljudima istih shvatanja, koji žele da naprave razliku u obrazovanju i inspirišu mlade umove.

Aleksandra Krunić, učiteljica iz Kragujevca, prepoznala je značaj ovog programa za decu. Prvi franšizni ugovor potpisan je 25.3.2023. godine u Beogradu, između korisnice franšize Aleksandre Krunić i autorke programa dr Sanje Šešlije Savić, čiji je tim, u saradnji sa prof. dr Nevenom Buđevac i Jelenom Pilčević, zadužen za uspešnu implementaciju programa.

Ponosni smo na to što će deca iz Kragujevca imati priliku da kroz interaktivne i kreativne aktivnosti, eksperimentisanje i posmatranje, spoznaju svet oko sebe, uoče i razumeju različite prirodne fenomene. Radujemo se što će tim iz Kragujevca pružiti deci iskustvo koje će im koristiti kako kroz dalje školovanje, tako i u svakodnevnom životu.

Svaki korisnik franšize ima posebnu odgovornost prema deci i ulogu da unapredi njihovu stvarnost pružajući im mogućnost da kroz različite forme naučne igrovnosti oblikuju svoju maštu u primenjeno znanje. 

No Comments

x